Известие

Collapse
No announcement yet.

Разход на 166 2.4 ЖТД?!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от Lope
    Не знам дали беше споменато в темата, може би някой от собствениците ще може да отговори - с колко се качва разхода на този мотор, ако му се сложи чип/при един и същи стил на каране/? С колко се увеличава пропушването при подаване на газ? На висока скорост забелязва ли се греене на мотора/покачване на темп. на водата/?
    Разхода категорично пада. В първите дни може и да се забележи леко увеличение, но това се дължи на честите газирания и радостта от това колко добре върви колата.

След като първоначалното въодушевление премине, разхода пада с поне 0,5 литра, при мен в момента гори около 1 литър по-малко от преди. (последната ми засечка показва 1,1 л/100 по-малко от преди, по същия маршрут и същия стил на шофиране)

Все пак маторя се събужда още при 1400-1500 оборота вместо при 2000, там, където преди си карал на 5-та, сега без проблеми се движиш на 6-та. Преди изкачвах баира към Кокаляне на 2-ра, и то едва-едва, сега го катери на 3-та и даже се ускорява, ако я настъпя.

За пропушването - съвсем минимално пропушва, и то само при много яко настъпване, при това само в първия момент, просто изкарва едно малко черно облаче. После не пуши.

Не грее изобщо.

Обаче - трябва да те предупредя - всичко това се заплаща. Съединителя става консуматив. Моя почна да буксува даже на 6-та, сега е нов, да видим колко ще изкара. Маховика също страда от високия въртящ момент.

Така че преди да сложиш чипа, приготви 500-600 лева за нов съединител. 99% ще се наложи да го смениш. Маховик на старо е също 500-600 лева.
    Volvo XC90 D5 '06
    Alfa Romeo Spider 2.0 '90
    Lancia Ypsilon 1.2 '00

ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD SW Distinctive '02
    ex Jeep Grand Cherokee 3.1 TD Limited '00
    ex Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 '99

Comment

Мерси за отговора. Може ли да кажеш каква марка е чипа ти, понеже има и добри и не толкова добри(да не кажа зле оптимизирани) чипове.

Comment

Има ли разлика в съединителите м/у 136, 140 и 150к.с.? Логично е да се предположи, че ако има, то тази с по-големия диаметър ще понесе по-лесно поставяне на чип.

Comment

Първоначално публикувано от Lope
          Има ли разлика в съединителите м/у 136, 140 и 150к.с.? Логично е да се предположи, че ако има, то тази с по-големия диаметър ще понесе по-лесно поставяне на чип.
          След дълги проучвания установихме че е трудно да се намери по як съединител а иначе е еднакъв за тези версии. Най се скапва ако на по висока предавка се настъпи яко кагато е около 1500 оборота мое наблюдение

Comment

Първоначално публикувано от trustworthy Покажи съобщение
            Дайте да не смесваме моментни със средни разходи
            ето малко среден разход
            http://prikachi.com/images.php?images/385/3753385m.jpg
            http://prikachi.com/images.php?images/338/3753338P.jpg
            http://prikachi.com/images.php?images/376/3753376l.jpg
            http://prikachi.com/images.php?images/379/3753379W.jpg

Comment

Среден разход 4.4/100 при средна скорост 86 км/ч - това провери ли го допълнително със зареждане пълно-пълно?
              Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
              AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
              Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

Първоначално публикувано от koolio Покажи съобщение
                Среден разход 4.4/100 при средна скорост 86 км/ч - това провери ли го допълнително със зареждане пълно-пълно?
                с един резервоар средно минавам 1300км от 4 години я имам и съм и навъртял 70000км

Comment

Първоначално публикувано от panbp2014 Покажи съобщение
                  с един резервоар средно минавам 1300км от 4 години я имам и съм и навъртял 70000км
                  Със средна скорост 90км/ч. изкарах 1451км. точно

Иначе среден разход,само каране по правила 4.1 по комп.Разликата на бензиностанцията е около 400-600мл.
                  Тоест нормално шофиране,4.4-4.5 л/100км.
                  sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Comment

И аз да споделя за моята. До морето (София - Сл.Бряг) с 4 човека и пълен багажник на отиване без клима даде 4.1, но съм карал 140 по магистралата, а извън магистралата съм карал със стотина. Обратно на връщане с клима и малко по-бързо и динамично каране 140-160 даде 5.6 и до 1000км (~200km) градско на колнката даде средно 5.1, а и по комп. Хъ хъ Фиата харчи повече! Чудя се като сложа чип и махна катализаторите как ще бъде при тези условия!?
                    Last edited by borvass; d.m.y г., 20:07.
                    sigpic
                    Alfa Romeo 166 2.4JTD 20V FL
                    Fiat Punto 1.2HSD 1995

Comment

Някой с Алфа 166 175 к.с. фейслифт може ли да сподели какъв е средния разход, дали гори много повече от 150 к.с. версията и как е като вървене. До сега съм карал 156 1.9 жтд и се оглеждам за нещо по-голямо.
                      sigpicAlfa Romeo 156 1.9 jtd 110 hp 2001 + remap - ex
                      156 Sportwagon 1.9 m-jet 140 hp

Comment

до Боровец и обратно средна скорост 78 км/час(сметнато с тръгване от нас (Центъра)), разход с климатик и двама спящи в колата 4.9
                        Тази кола може много ама наистина много най тъпото е че още не съм толкова добър че да изкарам и половината от комфорта и една трета от бързината на която е способна
                        мотора е 150 к.с.
                        Tormentvm In Dvm Demens

Comment

Мерси за инфото не мога да разбера как толкова голяма кола прави такъв разход?
                          sigpicAlfa Romeo 156 1.9 jtd 110 hp 2001 + remap - ex
                          156 Sportwagon 1.9 m-jet 140 hp

Comment

Първоначално публикувано от danko84 Покажи съобщение
                            Мерси за инфото не мога да разбера как толкова голяма кола прави такъв разход?
                            ами първо не е голяма, второ има як мощен мотор с голям въртящ момент и изключителна еластичност, трето е лека (сравнително) и като събереш тези неща се получава един изключително адекватен, удобен и пригоден за ежедневието автомобил, който има изключителни възможности - Алфа 166 е олдскуул шедьовър
                            Tormentvm In Dvm Demens

Comment

Първоначално публикувано от nightroller Покажи съобщение
                              ами първо не е голяма, ... трето е лека (сравнително) ...
                              Приятелю,тук с теб не съм съгласен.
                              Вярно че не е много голяма,но за сметка на това е доста тежка.
                              sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Comment

Голямо влияние за икономията оказва и 6-степенната предавателна кутия мисля аз
                                Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99

Comment

Working...
                                X